Various Artists – Think Before You Act! : A Compilation Of Norwegian Noise

Various Artists - Think Before You Act!

Cassette | Tape Rape Records | RAPE:007 | 2010-12-17
Limited edition of 120 copies.

A1. Origami Boe – Noise Diary 004P 080214 (4:00)
A2. O.Melby – Archive 2 (Hi-Fi Version) (2:22)
A3. Ronny Wærnes – Farewell To Permanent Waves (4:52)
A4. Lasse Marhaug – Sunshine At Adamstuen (8:47)
A5. Sten Ove Toft – Dusk Aisle Agenda (2:45)
A6. Torstein Wjiik – Peer Synth (3:36)
A7. Love Hz – Winking Demon Star (1:32) *
A8. Helmeticrononaut vs Helmeticrononaut – 7th Layer Of Crap (6:24)
A9. Maranata – We Want Our Money Back (5:46)

B1. NXP – Downtown Before Dawn (2:19)
B2. André Borgen – It’s Necessary To Act (3:05)
B3. Zynorg – FN78 (4:23)
B4. Gabriel Mørk – Lycanthropic Cosmonaut (5:31) *
B5. Fredrik Ness Sevendal [FNS] – The Harder They Fall (Loveslug) (4:56)
B6. Kobi – Stroom (6:42)
B7. Maskinanlegg – Oh, No! Madonna Is Divorcing Guy Richie (3:05)
B8. Origami Metallika – Kov, To Nejlepši Pro Me (8:33)

* Tracks featuring me.

REVIEWS

“Kassettselskapet Tape Rape har rett inn i julestria gitt ut en samler som skal ta temperaturen på den norske noise/støy musikk scenen. Her er virkelig de fremste på denne undergrunns sjangeren representert, med få unntak (Bjerga/Iversen, Ratkje etc). Til tross for noen frafall er samlingen meget representativt for hva som skjer i denne sjangeren, som stort sett ligger trygt bevart utenfor folks bevissthet, men innenfor rekkevidde for de som tør ta en ekspedisjon inn i den mest ekstreme musikkformen.

Med så stor oppmerksomhet som det er mot forskjellige former for ekstrem metal er det litt merkelig at noise/støy musikk scenen får så lite oppmerksomhet som den gjør. Riktignok er Ratkje kjent langt utenfor scenen, men da for sine mer samdidsverk, og Lasse Marhaug fikk en spellemannspris nominasjon en gang i tiden. Små drypp men ingen bekk.

Nok om det. Samleren Think Before You Act! samler i alt 17 bidrag fra like mange artister og grupper. Nevnte Marhaug er her, likeledes Kobi, Maskinanlegg og Origami Boe for å nevne de mer kjente traverne innen sjangeren. Av nyere navn er det bidrag fra Torstein Wjiik, Ronny Wærnes og Maranata.

Musikalsk svinger dette kraftig i støyfoten fra de mørkeste utbruddene av tilnærmet white noise til mer rytmiske skrekkfilmaktige soundtracks til filmer som burde bli skapt. Tape Rape ville sette sammen den beste norske støy samleren i historien og sannelig tror jeg de har klart en tangering av fjorårets samling “Kassett”. Dette er virkelig en meget variert, men samtidig et regulert utdrag av den norske noise scenen som viser hvilken spredning det er innenfor sjangeren, samtidig hvor høy kvalitet det er over bidragene. Å dra frem enkelte artister blir feil fordi alle leverer verk som helt klart er representative for deres kunstneriske ståsted, samtidig som hvert verk er så distinkt forskjellige fra hverandre. Det gjør også at denne samlingen er så sterk. Helhet = unikt.

Det er virkelig bare å anbefale folk å åpne kontoen og spandere på seg denne samlingen, enten man er kjent med scenen, eller har lyst til å ta et crash course in Norwegian noise (sånn på godt norsk). At samlingen er utgitt i skarve 120 eksemplarer betyr at man bør handle raskt, for denne kan fort være utsolgt, iallefall hvis folk vet sin besøkelsestid.” – NXP, Musikk fra Norge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s